Πολιτικη & Οικονομια

Η Boeing «κόβει» 16.000 θέσεις εργασίας λόγω κορωνοϊού

Στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια οι ζημιές της εταιρείας σε τρεις μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εταιρεία Μπόινγκ
Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε εργαζόμενο της Μπόινγκ στο Σιάτλ © EPA/GARY HE

Η Boeing καταργεί το 10% των θέσεων εργασίας. Όπως ανακοίνωσε σκοπεύει να περικόψει 16.000 θέσεις εργασίας λόγω του κορωνοϊού.

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία αεροπορίας και αεροδιαστημικής Boeing ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να περικόψει έως και 16.000 θέσεις εργασίας λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Επί της ουσίας ένας στους 10 από τους εργαζόμενους της αμερικανικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο θα βρεθεί χωρίς δουλειά.  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, γνωστοποίησε ότι η περικοπή των θέσεων εργασίας θα προκύψει από «έναν συνδυασμό απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων και εθελούσιων εξόδων».

Σύμφωνα με την Boeing οι απώλειες που έχει υποστεί τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους υπολογίζονται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΟΔιεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) έχει προειδοποιήσει για πάνω από 300 εκατ. απολύσεις σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και για μειώσεις μισθών σε 1,6 εκατ. εργαζόμενους. Μία ημέρα νωρίτερα η βρετανική British Airways ανακοίνωσε περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας λόγω του κορωνοϊού. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ