Πολιτικη & Οικονομια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις το Πάσχα

Με βεβαίωση κατοικίας ή φορολογική δήλωση ή χωρίς δικαίωμα επιστροφής η έξοδος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απαγόρευση κυκλοφορίες: Οι τρόποι ταξιδιού το Πάσχα
Απαγόρευση κυκλοφορίες: Οι τρόποι ταξιδιού το Πάσχα ©ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει αυστηροποίηση των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Πάσχα - Τρεις τρόποι για να ταξιδέψει κάποιος.

Τρεις τρόπους εξετάζει η κυβέρνηση για αυτούς που θα θελήσουν να ταξιδέψουν κατά την περίοδο του Πασχα. Το σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι το πιθανότερο και όποιοι τελικά ταξιδέψουν, θα το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του. Η μόνιμη κατοικία αναγράφεται στο Ε1. Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Το άλλο μέτρο που αναμένεται να παρθεί αναφορικά με την έξοδο του Πάσχα είναι ότι θα γίνεται άπαξ. Δηλαδή μία φορά χωρίς περιθώριο επιστροφής.

Γι αυτό το λόγο ενδέχεται να αυξηθεί και το πρόστιμο των 150€ για όσους θα πιάνονται στα διόδια τις ημέρες του Απρίλη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο πιο δύσκολος της πανδημίας του κορωνοϊού για τη χώρα μας. Βεβαίως εξαιρούνται οι επαγγελματικοί λόγοι, καθώς και οι ιατρικοί, που θα προέρχονται ωστόσο από δημόσιο φορέα κι όχι από ιδιώτη ιατρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ