Πολιτικη & Οικονομια

Τι ακριβώς θα ισχύσει με το Δώρο Πάσχα

Για ποιους θα δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία 30/6/2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αναλυτικά τι θα ισχύσει φέτος λόγω της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού για το Δώρο Πάσχα. Ποιοι μπορούν να το καταβάλουν έως 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κι Εγασίας Γιάννης Βρούτσης, το Δώρο Πάσχα θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζομένους, με συμμετοχή του κράτους σε ποσοστό όπου υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι σε προσωρινή αναστολή, ενώ θα δοθεί και έκτακτη ενίσχυση σε 108.000 εργαζομένους στην υγεία και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η καταβολή του Δώρου Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους είναι διασφαλισμένη. Οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με απόφαση του κράτους θα μπορούν να το καταβάλλουν μέχρι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Με απόφαση του πρωθυπουργού το τμήμα του Δώρου Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες (για το διάστημα που δεν εργάστηκαν) θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ