Πολιτικη & Οικονομια

Ενίσχυση 600 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Σε δύο δόσεις μέσω ΕΣΠΑ θα δοθεί στους δικαιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Βρούτσης
Γιάννης Βρούτσης © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ανακοινώθηκε η ενίσχυση σε δύο δόσεις, ύψους 600 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Στο νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας και η οικονομική ενίσχυση των έξι επιστημονικών κλάδων της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση εκτιμά τη συμβολή του επιστημονικού κλάδου της χώρας στην οικονομία και θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο. Έτσι, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα - αποζημίωση ύψους 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο. Το ποσό αυτό που αφορά στους επιστήμονες (δικηγόροι, λογιστές, μηχανικοί, γιατροί κλπ) είναι αφορλόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Η πρώτη δόση (400 ευρώ) θα κατατεθεί μέσα από ανοιχτό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέχρι τις 15 Απριλίου και η δεύτερη (200 ευρώ) στο τέλος του μήνα.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω voucher, με απόλυτη διαφάνεια, είπε επίσης. 

Στην περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, τότε από το μήνα Μάιο και για το επόμενο διάστημα οι ειδικές κατηγορίες των έξι επιστημονικών κλάδων θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή από το μήνα Μάιο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ