- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων λόγω κορωνοϊού
Απόφαση Βεσυρόπουλου με εισήγηση της ΑΑΔΕ
Με απόφαση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου παρατείνομνται οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων λόγω κορωνοϊού.
Σε παρατάσεις προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου και κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, και με στόχο, όπως αναφέρεται, την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών- φοροτεχνικών στην πρωτοφανή δοκιμασία που περνούν αυτήν την περίοδο, ώστε να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δηλωτικών υποχρεώσεων οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, παρατείνονται οι εξής προθεσμίες υποβολής δηλώσεων:
*Παρατείνονται για δύο μήνες από τη λήξη τους, κατά περίπτωση, οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και τελών χαρτοσήμου, με καταληκτική ημερομηνία εντός Μαρτίου και Απριλίου 2020. Οι δηλώσεις τελών χαρτοσήμου, που αποδίδονται ηλεκτρονικά με τον παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος και αποτελούν παρακολούθημα του φόρου αυτού, αποδίδονται κατά τον χρόνο απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου.
*Παρατείνεται έως και τις 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν στο α’ τρίμηνο του 2020.
*Παρατείνεται έως και τις 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 31/3/2020, που αφορούν στα ειδικά στοιχεία τα οποία εκδόθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2020.
*Παρατείνεται έως και τις 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν στα ειδικά στοιχεία που εκδόθηκαν εντός Μαρτίου 2020.
*Παρατείνεται έως και τις 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών και κερδών από τυχερά παίγνια, που λήγει εντός Μαρτίου και Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών, για τις οποίες δεν συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο.
*Για την προστασία της υγείας των συναλλασσόμενων και των εργαζομένων στις εφορίες, οι δηλώσεις φορολογιών κεφαλαίου που υποβάλλονται κατά το χρονικό αυτό διάστημα, παραλαμβάνονται και διεκπεραιώνονται χωρίς διενέργεια ελέγχου, ο οποίος θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Συνεδρίασαν Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
«Δεν γνωρίζω καν από πού ξεκίνησε η σχετική συζήτηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πώς επηρεάζονται εισιτήρια αγώνων, έκδοση παραβόλων και ταυτοτήτων, ΚΕΠ, λογιστήρια, τιμολόγια B2G, τραπεζικές εργασίες και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες
Αναμένεται το σχετικό πόρισμα μετά από νέα αυτοψία και μετρήσεις
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για μαθήματα ενσυναίσθησης»
Το ΠΑΣΟΚ συριζοποιείται όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών αλλά και σε επίπεδο λόγου και αισθητικής
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο
Πότε δικάζονται Σκρέκας, Μπουκώρος και Σενετάκης
«Νόμιμο το μηχάνημα βιοανάδρασης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.