Πολιτικη & Οικονομια

Σωτήρης Τσιόδρας: Γίνε σαν τον Σωτήρη

Το πρόσωπο της Ελλάδας που προσπαθεί για το καλύτερο

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsiodras-koronoios-menoymespiti.jpg

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που μας ενημερώνει για τον κορωνοϊό, είναι πλέον από τους αγαπημένους των Ελλήνων.

Βλέποντας κάθε μέρα τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό μου έρχονται διαρκώς στο μυαλό τα memes που προβάλλουν κάποιον που κάνει κάτι σωστό, ξεκινούν με το «Αυτός είναι ο…» και στο τέλος τονίζουν «Γίνε σαν τον ….».

Αυτό είναι που σου βγάζει ο κ. Τσιόδρας με την ήρεμη (ενίοτε και συγκινημένη), ευγενική του φυσιογνωμία και φωνή: Θέλεις να του μοιάσεις. Ίσως να θέλεις να του μοιάσεις γιατί είναι αγαπητός από την πλειοψηφία των Ελλήνων. Δεν είναι μεμπτό. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Δεν τον έχω γνωρίσει αλλά πλέον είναι ένας από τους Έλληνες που θα ήθελα όσο τίποτα να γνωρίσω και απ’ όσο ξέρω δεν είμαι ο μόνος. Μια ματιά να ρίξετε στα social media θα διαβάσετε πολλούς χρήστες που γράφουν ότι θέλουν να τον πάρουν αγκαλίτσα… ναι, ξέρω, δεν είναι καιρός για αγκαλίτσες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αυτά που βγαίνουν από το στόμα αυτού του ανθρώπου και με τον τρόπο που βγαίνουν, πιάνουν τόπο. Ο κόσμος τον ακούει. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο αυτή τη στιγμή από το να ακούς και να κάνεις αυτό που σου λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Γιατί είναι ανιδιοτελής. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που είναι προφανές ότι ρίχτηκε στη μάχη για να μας σώσει. Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται ούτε να γίνει φίρμα, ούτε να αποκτήσει δύναμη. Τα έχει ήδη καταφέρει καθώς και όλη η Ελλάδα τον γνωρίζει πλέον και δύναμη έχει για να μας πείσει να ακολουθήσουμε αυτά που πρέπει.

Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Σωτήρη Τσιόδρα και ταυτόχρονα η δική μας: Οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα κάνουμε το σωστό. Τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους άλλους. Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο όλοι εμείς ανεβήκαμε ψηλότερα και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μας κάνει να νομίζουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι – ακόμα και αν δεν είμαστε, αυτή τη στιγμή είναι καλό να το νομίζουμε για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Λοιπόν το meme έχει ως εξής: «Αυτός είναι ο Σωτήρης. Ο Σωτήρης είναι επιστήμονας και ξέρει πώς να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό. Είναι γλυκός και ευγενικός και δεν βλέπει την οικογένειά του για να μην χάσεις εσύ κάποιο μέλος από τη δική σου. Γίνε σαν τον Σωτήρη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ