Πολιτικη & Οικονομια

Eurogroup: μη εκταμίευση δανειακής δόσης

Και κριτική στην Ελλάδα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62841-126307.jpg

«Η τρόικα δούλεψε σκληρά για την αξιολόγηση που άρχισε το Σεπτέμβρη. Τώρα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει με ποιο τρόπο θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της». Μ΄ αυτή τη δήλωση, με την οποία  ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ έψεξε σαφώς την ελληνική κυβέρνηση για τη μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ολοκληρώθηκε χτες στις Βρυξέλλες το Eurogroup, στο οποίο συμμετείχε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη συνεδρίαση, αναγνωρίστηκε κάποια πρόοδος στα δημοσιονομικά αλλά ασκήθηκε κριτική για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, και ειδικά η μη συμμόρφωση στις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Ο κ Ντάισελμπλουμ είπε επίσης: «Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν μπορούν να παραμείνουν για πάντα στην Αθήνα» και ζήτησε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώς την Κυριακή, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει και πολλή αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η εκταμίευση της δανειακής δόσης των 10,1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μετατίθεται για τον Απρίλη- και εφόσον προηγηθεί το πράσινο φως της τρόικας.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ