Πολιτικη & Οικονομια

Eurogroup: ούτε πολιτική δήλωση, ούτε δόση

Ούτε με την τρόικα ΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62763-126137.jpg

Αν και σήμερα αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup με παρόντα τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, είναι σαφές ότι η δανειακή δόση των 8,8 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευτεί ακόμα για την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup κ..Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραπέμποντας στην καθυστέρηση αξιολόγησης των προσαρμογών από την τρόικα, κάτι που δε θα ξεπεραστεί ούτε με «πολιτική δήλωση» στις Βρυξέλλες.

Διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το πολύ που αναμένεται σήμερα είναι «μια θετική δήλωση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση». Τα μέλη της τριμερούς τρόικας βρίσκονται  επίσης στις Βρυξέλλες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα συνεχιστούν στο ελληνικό έδαφος από μεθαύριο Τετάρτη. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι τώρα μόνο στο ζήτημα των τραπεζών υπάρχει υπολογίσιμη πρόοδος. Οι κύριες διαφωνίες που έχουν εμποδίσει τη θετική αξιολόγηση φέρονται να είναι οι απολύσεις και η χρήση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ενώ η τρόικα φέρεται ότι τελευταία ζήτησε περιορισμό των απεργιών με θέσπιση διάταξης ότι θα γίνονται μόνο εφόσον ψηφίζονται από το 50% των εργαζομένων σε κάποιο κλάδο ή επιχείρηση.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ