- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν και σήμερα αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup με παρόντα τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, είναι σαφές ότι η δανειακή δόση των 8,8 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευτεί ακόμα για την Ελλάδα.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup κ..Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραπέμποντας στην καθυστέρηση αξιολόγησης των προσαρμογών από την τρόικα, κάτι που δε θα ξεπεραστεί ούτε με «πολιτική δήλωση» στις Βρυξέλλες.
Διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι το πολύ που αναμένεται σήμερα είναι «μια θετική δήλωση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση». Τα μέλη της τριμερούς τρόικας βρίσκονται επίσης στις Βρυξέλλες.
Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα συνεχιστούν στο ελληνικό έδαφος από μεθαύριο Τετάρτη. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι τώρα μόνο στο ζήτημα των τραπεζών υπάρχει υπολογίσιμη πρόοδος. Οι κύριες διαφωνίες που έχουν εμποδίσει τη θετική αξιολόγηση φέρονται να είναι οι απολύσεις και η χρήση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ενώ η τρόικα φέρεται ότι τελευταία ζήτησε περιορισμό των απεργιών με θέσπιση διάταξης ότι θα γίνονται μόνο εφόσον ψηφίζονται από το 50% των εργαζομένων σε κάποιο κλάδο ή επιχείρηση.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.