Πολιτικη & Οικονομια

Η «ελπίδα» του Ζοζέ Μπαρόζο

Μήνυμα-παρέμβαση από την Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62707-126071.jpg

Συμμετέχοντας στην 6η Διάσκεψη Περιφερειών και Δήμων της Ευρώπης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκτιμά πως είναι «βιώσιμη η ανάπτυξη στην Ελλάδα, εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητας την Ευρώπης το ζήτημα αντιμετώπισης της ανεργίας.

«Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και εφόσον οι Έλληνες συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, θα πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη. Ήδη, υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε πως διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για διάλυση της Ευρωζώνης, ενώ για τις επικρίσεις που δέχεται η ΕΕ σχετικά με την έκφραση αλληλεγγύης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα ιδιαίτερα υψηλά κονδύλια που θα λάβουν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ χώρες όπως η Ελλάδα.

Τοποθετηθείς για την κρίση που βιώνει η Ευρωζώνη εκτίμησε πως δεν ευθύνεται το ενιαίο νόμισμα, αλλά η ανεύθυνη συμπεριφορά των αγορών και το συσσωρευμένο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των κυβερνήσεων.

Δ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ