- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Forum2020: Ένα νέο “facebook” για αναζήτηση ιδεών
Ο κύριος στόχος του forum2020; Να δώσει έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2020.
Τι συνδέει τον πολυχώρο Νίξον στον Κεραμεικό με το Κολέγιο της Αγ. Παρασκευής; Μάλλον η σύνθεση μιας πρωτότυπης ομάδας. Το όνομά της, forum2020. Επικεφαλής ο μέχρι πρότινος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, ο 40χρονος Νίκος Καραχάλιος, που βάζει πλώρη γι' άλλα.
Η πρώτη παρουσίαση του νεοσύστατου forum2020 – μιας σύγχρονης «δεξαμενής σκέψης»– έγινε πριν από δύο εβδομάδες περίπου στον Κεραμεικό. Σήμερα, Πέμπτη, ο Ν. Καραχάλιος μιλάει στο Κολέγιο της Αγ. Παρασκευής, συμπτωματικά λίγο πριν το debate των πολιτικών αρχηγών, για τους ηγέτες και τις ηγεσίες του 21ου αιώνα. Το forum2020 απαρτίζεται από μια ομάδα νέων ανθρώπων, με τη φιλοδοξία να «παντρέψουν» τις αναζητήσεις τους εκεί που η πολιτική συναντά τις σύγχρονες αντιλήψεις για τη ζωή, τις τεχνολογίες, την ευτυχία του ανθρώπου.
«Το forum2020» λέει ο Νίκος Καραχάλιος «είναι μία υπερκομματική προσπάθεια με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία θα έχει ως κύρια βάση οργάνωσής της το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο είναι το μέλλον, εμείς επενδύουμε στο Internet και στη νέα γενιά». Ποιος είναι όμως στ’ αλήθεια ο κύριος στόχος του forum2020; Να δώσει έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2020 σε κρίσιμους τομείς, που δεν αφορούν μόνο στην πολιτική αλλά και στο περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό.
Το forum2020 θα κατευθύνεται από ένα επιστημονικό συμβούλιο, που θα εποπτεύει 5 ερευνητικά εργαστήρια.
● Ο Γιάννης Γκόλιας (PhD, Ε.Μ.Π., καθηγητής-συγκοινωνιολόγος) είναι επικεφαλής στο Ερευνητικό Εργαστήριο ECO και τονίζει την ανάγκη η αστική ανάπτυξη να στηριχθεί σε δύο βασικούς πυλώνες, την ανάγκη να γίνει η οικολογική αντίληψη μέρος της καθημερινότητάς μας και να αξιοποιήσει ως εργαλεία έξυπνες ψηφιακές λύσεις.
● Ο Δημήτρης Κονταρίνης (PhD, Harvard University, επισκέπτης λέκτορας στο Πολυτεχνείο) παρουσιάζει το Ερευνητικό Εργαστήριο E-NNOVATION, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή στρατηγική σε καίριους τομείς της ανάπτυξης, του «επιχειρείν» και της οικονομίας της καθημερινότητας.
● Ο Πάνος Θεοδωρόπουλος (επιχειρηματίας - σύμβουλος πληροφορικής) επιμένει στις ενέργειες που απαιτούνται για να αγκαλιάσουν οι πολίτες διαδικτυακές δράσεις, όπως είναι τα κοινωνικά δίκτυα, και τονίζει την ανάγκη εμπέδωσης κανόνων διαδικτυακής συμπεριφοράς.
● Η Λίζα Τσαλίκη (PhD, Sussex University, λέκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνώv) ηγείται του Εργαστηρίου Ιδεών MACc και δίνει βάρος στα νέα δεδομένα που επιφέρει η σύγκλιση των τεχνολογιών, με κορυφαία παραδείγματα τη δικτυακή τηλεόραση (web TV) και την κοινωνική και πολιτιστική διαδραστικότητα του Web 2.0.
● Ο Δημήτρης Καμάρας (PhD, City University-London, οικονομολόγος, διδάκτωρ δημοσιογραφίας) θα εποπτεύει το Εργαστήριο Έρευνας RNL, το κέντρο σχεδιασμού και διαχείρισης πληροφοριών. Μας αποκαλύπτει ότι το forum2020 έως το 2010 θα δημιουργήσει σταδιακά Διαδικτυακό Πάνελ Δημοσκοπήσεων, σε συνεργασία με εταιρείες ερευνών, για την καταγραφή τάσεων της κοινής γνώμης σε κοινωνικά ζητήματα.
Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το νεοσύστατο forum2020; Τότε, κάντε κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.team2020.gr.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.