Πολιτικη & Οικονομια

«Το Ποτάμι»: στη 1 μ.μ. οι υποψήφιοι της Ευρωβουλής

Δε μετέχει ο Σταύρος Θεοδωράκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62297-125164.jpg

Τους πρώτους 20 υποψήφιους ευρωβουλευτές του νέου κόμματος «Το Ποτάμι» θα παρουσιάσει σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο ιδρυτής του, ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Θεοδωράκης, με κεντρικό σύνθημα  «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης δε μετέχει, γιατί, όπως είπε, «ούτε ξένες γλώσσες γνωρίζει καλά καλά, ούτε τα προσόντα έχει για να σταθεί στην Ευρωβουλή». Ο ίδιος φέρεται να είπε σε φίλους του ότι οι υποψήφιοι «Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα ξένες γλώσσες, να έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο και να χειρίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα. Στην Ευρωβουλή θα πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Θα είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι από τα εργατικά κινήματα».

Είναι άγνωστο αν, ταυτόχρονα με τη λίστα των υποψηφίων, θα δοθεί στη δημοσιότητα και «ιδεολογική πλατφόρμα».

Γεγονός είναι ότι «Το ποτάμι» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι επικριτές του του καταλογίζουν απολιτικότητα και «ψάρεμα στα θολά νερά».

Στη γνώση της A.V. έχουν περιέλθει δεκάδες ονόματα που διακινούνται στο διαδίκτυο ως "βέβαιοι" υποψήφιοι. Η A.V. θ'  ανακοινώσει τις υποψηφιότητες μόνο όταν θα είναι διασταυρωμένες.  

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ