Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: σήμερα για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών

Ίσως καταψηφίσει

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62296-125163.jpg

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουν από κοινού Πολιτική Γραμματεία και προεδρείο Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασίσουν ποια στάση θα υιοθετήσει το κόμμα στην κρίσιμη ψηφοφορία για την άρση ή όχι της ασυλίας των εννιά βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραμένουν ελεύθεροι. Η σχετική ψηφοφρία στη Βουλή θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες, μετά από αίτημα των δύο ανακριτριών που χειρίζονται τη υπόθεση.

Επίμονες πληροφορίες, ακριτομυθίες αλλά και «ερμηνείες» δηλώσεων στελεχών (όπως του κ. Νίκου Βούτση) δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την πρόταση για άρση της ασυλίας, θεωρώντας ότι η υπερψήφιση αφενός  διευκολύνει τη Νέα Δημοκρατία και αφετέρου είναι αντισυνταγματικό, γιατί οδηγεί σε Βουλή 282 βουλευτών. Υπάρχει όμως και άλλη τάση, στην οποία φέρεται να ανήκουν στελέχη της αριστερής πτέρυγας, που τάσσεται υπέρ. Τέλος, υπάρχει πθανότητα να μη ληφθεί απόφαση συνολικά για τους εννιά, αλλά να δοθεί ψήφος κατά περίπτωση.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος
Άκης Σκέρτσος: Έγινε πράγματι η Ελλάδα «Βουλγαρία» στους μισθούς; Η απάντηση είναι όχι

«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY