- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προβόπουλος: «Χρονιά ανάκαμψης το 2014»
Αποφαίνεται η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, την οποία παρουσίασε στο πλαίσιο των εργασιών της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΤτΕ. Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η χώρα απαιτεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ενώ για την έξοδο από την κρίση χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική.
Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση και τόνισε πως απαιτείται νέο μοντέλο ανάπτυξης. «Απαιτείται εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους, θεσμικός εκσυγχρονισμός σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η απονομή της δικαιοσύνης… Απαιτείται η διαμόρφωση ενός φορολογικού συστήματος, σταθερού και φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την εργασία, αλλά αυστηρό απέναντι στη φοροδιαφυγή», είπε ο κ. Προβόπουλος και συμπλήρωσε: «Σήμερα, καθώς προσεγγίζουμε το τέλος μιας μακράς περιόδου ύφεσης, απαιτείται μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική που θα οδηγήσει οριστικά στην έξοδο από την κρίση και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η πολιτική αυτή, για να είναι αποτελεσματική, προϋποθέτει συνεννόηση και συγκερασμό απόψεων, που είναι δύσκολο να επιτευχθούν μέσα σε κλίμα όξυνσης, το οποίο μεγεθύνει τις διαφορές και αποτρέπει τις συγκλίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα της χώρας ο διοικητής της ΤτΕ το χαρακτήρισε «υγιές και ανθεκτικό» και εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρότερες σήμερα. Διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και είναι ορατά τα πρώτα οφέλη από την αξιοποίηση των συνεργειών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.