- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά ευέλικτης εργασίας
Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η IWG
Τι λέει για το θέμα η Κατερίνα Μάνου, γενική διευθύντρια για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και Αντιπρόεδρο Πωλήσεων για την Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη της Regus.
Κανόνας έχει γίνει για πολλούς εργοδότες και εργαζόμενους, η ευέλικτη εργασία. Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η IWG, οι μισοί από όσους ρωτήθηκαν εργάζονται εκτός του κύριου χώρου εργασίας τους τουλάχιστον τις μισές μέρες της εβδομάδας.
Σύμφωνα με την Κατερίνα Μάνου, γενική διευθύντρια για την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και Αντιπρόεδρο Πωλήσεων για την Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη της Regus: «Καθώς η Ελλάδα προσβλέπει σε μια νέα δεκαετία ανάπτυξης και προόδου, η ευέλικτη εργασία σύντομα θα αποδειχθεί ανεκτίμητη. Θα παρέχει στις νέες επιχειρήσεις την ευκαιρία να αυξήσουν με ευκολία την αποδοτικότητά τους και να προσελκύσουν κορυφαίους επαγγελματίες στην ομάδα τους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα της IWG αποδεικνύει ότι πάνω από το 1/3 των επιχειρήσεων επιθυμούν να επεκταθούν σε διεθνές επίπεδο, ενώ το 55% των επιχειρήσεων που πήραν μέρος στην έρευνα είπαν ότι προσπαθούν να γίνουν πιο ευέλικτοι. Δεδομένων των αποτελεσμάτων, το 2020 μοιάζει μια πολλά υποσχόμενη χρονιά για τον τομέα των ευέλικτων χώρων εργασίας».
Οι κορυφαίες τάσεις που προβλέπει η Regus για την επόμενη χρονιά:
1. Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που δουλεύουν από απόσταση. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, 62% των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ακολουθούν πολιτικές ευέλικτων χώρων εργασίας. Οι χώροι αυτοί δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζονται να προβούν σε έξοδα εγκατάστασης ή να επενδύσουν κεφάλαια, ενώ ενισχύουν το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα.
2. Όλο και περισσότεροι millennials μπαίνουν στον στίβο εργασίας και επιθυμούν να έχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες εναλλακτικές για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν σε ελεύθερους επαγγελματίες και millennials.
3. Στροφή στην παραγωγικότητα μέσω της αυξημένης χρήσης τεχνολογίας: οι περισσότεροι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως χρησιμοποιούν διαδικτυακά εργαλεία που τους βοηθούν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Σύμφωνα με την έρευνα της Regus, η πρόσβαση σε υπολογιστές εξ αποστάσεων και ο ηλεκτρονικός διαμοιρασμός εγγράφων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Οι χώροι ευέλικτης εργασίας είναι ιδανικοί καθώς προσφέρουν πλήρως εξυπηρετούμενα γραφεία με σύνδεση διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων, που ικανοποιούν τις ψηφιακές ανάγκες των πελατών τους.
4. Καλύτερα σχεδιασμένοι χώροι ευέλικτης εργασίας: οι εργοδότες σε διάφορα σημεία του κόσμου πειραματίζονται με ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους για να βελτιώσουν την ευημερία και υγεία των εργαζομένων τους. Τα εργασιακά περιβάλλοντα σχεδιάζονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν φωτεινότερους και πιο λειτουργικούς χώρους, που περιλαμβάνουν χώρους αναψυχής. Οι εταιρείες δίνουν περισσότερη σημασία στο design των γραφείων προκειμένου οι υπάλληλοι να είναι ενθουσιώδεις, αφοσιωμένοι και χαρούμενοι.
5. Εξέλιξη της εμπορικής ιδιοκτησίας: o τομέας της εμπορικής ιδιοκτησίας αλλάζει καθώς υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων που δουλεύουν εξ αποστάσεων και καθιστούν τα παραδοσιακά γραφεία απαρχαιωμένα και αναποτελεσματικά. Πλέον είναι διαθέσιμες περισσότερες ευέλικτες επιλογές: από συνεργατικούς χώρους μέχρι προσωρινά γραφεία και συνδρομές για business lounge που απευθύνονται στους εργαζόμενους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.