Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Ομόφωνη απόφαση από τα αρμόδια όργανα της παράταξης - Φ. Γεννηματά: «Γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου/© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για ΠτΔ - Η δήλωση Φ. Γεννηματά.

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, και το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα το μεσημέρι της Πέμπτης στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση είναι η ανάρτηση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Στέφανου Παραστατίδη.

 

«Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης. Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι' αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι «η επιλογή αυτή είναι ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική», υπογραμμίζοντας ότι «σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την κα Σακελλαροπούλου για ΠτΔ. Δεν παρέλειψε, πάντως, να ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό για την απόφασή του να μην επιλέξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλου για το συγκεκριμένο αξίωμα.

Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει στις 10.30 το πρωί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να λάβει τουλάχιστον 266 ψήφους (ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝΑΛ 22).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ