Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Η πρόταση Μητσοτάκη τιμά τη σύγχρονη Ελληνίδα

«Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό, την αποδέχομαι» ανέφερε στην πρώτη της δήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου/© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη, τιμά τη σύγχρονη Ελληνίδα» ανέφερε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άκρως τιμητική, χαρακτήρισε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την προτείνει εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε, «με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα». Σημειώνεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ. (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το βιογραφικό της).

Αναλυτικά, η δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.

» Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ