Πολιτικη & Οικονομια

Ρύθμιση για τον συμψηφισμό χρεών

Για Δημόσιο και ιδιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59908-119675.jpg

Ρύθμιση που θα προβλέπει τον συμψηφισμό απαιτήσεων των πολιτών από όλο το Δημόσιο, με οφειλές τους προς αυτό, προανήγγειλε με δηλώσεις του στον Τύπο της Κυριακής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

«Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και μάλιστα όχι μόνο για το Δημόσιο, αλλά για όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε επίσης αύξηση στα 1.500 ευρώ τον μήνα του ακατάσχετου ορίου σε μισθούς και συντάξεις. Όπως είπε, «τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ».

Ο κ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας, κάτι που μπορεί να γίνει από το 2015, παραπέμποντας μάλιστα στη σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού ότι «ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει, όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».

Γ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ