Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: 14 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των ερωτηθέντων για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σταθερό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ικανοποίηση του κόσμου με το έργο της κυβέρνησης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στις 14 ποσοστιαίες μονάδες. Οι ερωτηθέντες έκριναν θετικά μια σειρά νομοθετημάτων, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο.

Σύμφωνα με την μέτρηση η ΝΔ προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την πρότερη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Στην παράσταση νίκης όπου 7 στους 10 δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17% που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξης Τσίπρα.


Η κοινή γνώμη δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων αφού το συντριπτικό 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.


Το 66% συμφωνεί έναντι του 23% που διαφωνεί για τον νέο νόμο που αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο. Τέλος, το 75% των ερωτηθέντων συνολικά συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.