Πολιτικη & Οικονομια

Προσφυγικό: Παραιτείται ο δήμαρχος Σάμου και το δημοτικό συμβούλιο

Αντίδραση στον σχεδιασμό για κλειστό κέντρο στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prosfygiko1
Προσφυγικό © INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Σάμου και το δημοτικό συμβούλιο λόγω του σχεδιασμού της κυβέρνησης για κλειστό κέντρο στο νησί.

Ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν απόψε να παραιτηθούν αντιδρώντας στο σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί.

Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στο ΣΚΑΪ ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης στη Σάμο κλείνει η δομή και η υπό κατασκευή δομή θα έχει χωρητικότητα 5000+.

Όπως αναφέρει το samostimes.gr, ο Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, αφού ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ, τόνισε με έμφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

Την πρόθεση του Δημάρχου να παραιτηθεί ως μέσω πίεσης επικρότησαν και υιοθέτησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κατρακάζος.

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: θα παραιτηθώ αν χρειαστεί

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ