Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκης: Φτάσαμε πολύ κοντά σε «νέα Ίμια»

«Αν η ελληνική πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και είχε "τσιμπήσει" στις προκλήσεις των Τούρκων, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευάγγελος Αποστολάκης
Ευάγγελος Αποστολάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Υπήρξε κίνδυνος για “νέα Ίμια”» αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Την αποκάλυψη πως ενόσω ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά σε νέα επεισόδιο, ανάλογο των Ιμίων έκανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι» κι αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτής της επιχείρησης θα δείξει αν θα ανοίξει η «όρεξη» του Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις προθέσεις της για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, με συνεχείς αναφορές περί «Γαλάζιας πατρίδας» κι απώτερος στόχος του είναι να ανατρέψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ότι κατά διαστήματα υπήρξε ένταση σε διαλόγους που είχε με τον ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας του ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ήταν υποχρεωμένος να διατηρήσει ένα κανάλι επικοινωνίας που λειτουργούσε ως δίαυλος ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, υπήρξε πολλές φορές ο κίνδυνος να φτάσουμε σε ένα «θερμό επεισόδιο» ανάλογο με αυτό των Ιμίων και αν η ελληνική πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και είχε «τσιμπήσει» στις προκλήσεις των Τούρκων, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι το Προσφυγικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις προσπάθειες της Ελλάδας και θα πρέπει η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY