Μητσοτάκης: Υπόλογος είτε για την επιτυχία είτε για την αποτυχία
Πρώτη εφ' όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογές. Δήλωσε ότι η Ευρώπη θα κλιμακώσει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Μίλησε για απλή αναλογική και ψήφο αποδήμων.
«Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας παράλληλα, με σκληρά λόγια, την τουρκική εισβολή στη Συρία.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, του Ν. Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών. Εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη περίσταση ακόμα πιο περίπλοκη και μιλώντας για πιθανή αναβίωση του ISIS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ευρώπη συνολικά, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο. «Αυτό θα σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί» είπε, επισημαίνοντας πως εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία – κυρώσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό του έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως σκοπός του είναι να τιμήσει την εντολή των πολιτών, προσθέτοντας πως έχει χρονοδιαγράμματα τα οποία οφείλει να τηρήσει. «Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να προσωποποιούνται οι πολιτικές διαφορές. «Ελπίζω η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει με δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσής. Εύχομαι να μπορούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης» είπε προσθέτοντας πως όποιος είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο μπορεί να έρθει να ψηφίσει. «Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση, η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια» τόνισε.
Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν ο πρωθυπουργός τους κατηγόρησε πως συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία.
Τόνισε μάλιστα πως στόχος του είναι η 4ετία. «Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού, Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέντευξή του η οποία είχε ιδιαίτερα προσωπικό τόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για το μικρόβιο της πολιτικής αλλά και για τη σχέση του με τους γονείς του και την οικογένειά του. Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα, πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καλά για την πατρίδα μας, γιατί, όπως είπε, η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων και της οικογένειας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.