- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή (video)
«Όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος» - «Σας τρώμε για πρωινό»
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή. «Όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος» - «Σας τρώμε για πρωινό».
Οξεία σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη επιφύλαξε το φινάλε της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.
Η αφορμή δόθηκε από τον κ. Πολάκη, ο οποίος επανέλαβε παλαιότερες καταγγελίες για την τιμολόγηση φαρμάκων από τον κ. Γεωργιάδη για να προσθέσει: «Μη λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο. Στο αρχείο μπήκε και η υπόθεση του Τσοχατζόπουλου και μετά βρέθηκε στην φυλακή. Θα έρθει και τρίτος γύρος».
«Για όλα αυτά που είπατε κάνατε εξεταστική που κράτησε δύο χρόνια. Τι αποδείξατε; Δεν θέλω να πω εδώ τι ακριβώς αποδείξατε. Όμως, είστε η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ντράπηκε να φέρει το πόρισμά της στην Ολομέλεια για συζήτηση», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί. Εμένα με έψαξε και η εισαγγελέας διαφθοράς επί δύο χρόνια. Βλέπετε καμία δίωξη; Μας είπατε βέβαια ότι και η αθώωση από την δικαιοσύνη δεν φθάνει. Θέλουμε και στάμπα από τον Πολάκη».
Απάντηση Γεωργιάδη
Στον Παύλο Πολάκη απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τους τόνους να ανεβαίνουν.
«Κάνατε εξεταστική επιτροπή για δύο χρόνια και δεν αποδείξατε τίποτα. Το περίφημο πόρισμά σας ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πόρισμα αυτό. Δεν το φέρατε γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα. Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί και να τους κατηγορεί ο καθένας για ό,τι θέλει» υποστήριξε και συνέχισε: «Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει ο καθένας, αλλά το τι αποδεικνύεται. Εμένα με έψαξε εισαγγελία διαφθοράς δύο χρόνια αλλά από ό,τι μας είπατε η αρχειοθέτηση δεν φτάνει. Θέλει και στάμπα από τον Πολάκη για να έχουμε αθωότητα. Εάν δεν μας αθωώσει ο δικαστής Πολάκης δεν γίνεται».
«Κύριε Πολάκη» είπε απευθυνόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό «για την προκαταρκτική που μιλάμε σήμερα το πιθανότερο είναι να καταλήξετε εσείς στον εισαγγελέα πάρα εγώ. Γιατί θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες όταν αρθεί η ασυλία τους αν πράγματι τους ξέρατε, όπως έχετε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, και αν πράγματι τους ξέρατε τότε είστε κι εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και ισόβια κάθειρξη».
«Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις τρέμεις, σταμάτα τα αυτά και πείτε ναι στη προκαταρκτική που δεν την ψηφίζετε και μην κρύβεστε» κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης.
Ανταπάντηση Πολάκη
Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε και έλαβε εκ νέου τον λόγο, αναφέροντας απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη: «Όταν ξεκίναγε η κουβέντα έκανες από μακριά χειρονομίες του στυλ “τώρα ήρθε η σειρά μου, άλλαξαν τα πράγματα”... Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Και τέτοιους ακροδεξιούς σαν και την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό».
«Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από 4,5 χρόνια στο Υγείας και μετά τόσες έρευνες εναντίον μου και αφού έχει αναφέρει το Λουσέντις 70 φορές, δεν λέει να καταλάβει ο Πολάκης ότι το φάρμακο τιμολογήθηκε αφού είχα φύγει από το υπουργείο», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.