- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Επένδυση στο Ελληνικό: Στην Aegean τo 1,66% της Lamda Development
Στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών
Η AEGEAN επίσημος αερομεταφορέας για το Ελληνικό. Θα συμμετέχει στην επένδυση, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development.
Στη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού προχώρησε η AEGEAN.
Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά, αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα, που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου. Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της AEGEAN, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής, της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του.
«Με τη σύμπραξη αυτή, η AEGEAN ανακηρύσσεται ως ο 'επίσημος αερομεταφορέας του Ελληνικού' και στο εξής θα προβάλλεται με αυτήν της την ιδιότητα από τον φορέα ανάπτυξης του έργου στις παρουσιάσεις αλλά και στο υλικό επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, η AEGEAN συνδέει το όνομα της με το πλέον εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη χώρα, η επιτυχία του οποίου αποτελεί εθνικό στόχο, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του τουρισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Πέραν της προβολής του έργου, η AEGEAN θα συμμετέχει στην επένδυση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1.66% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόθεσή της είναι, να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της AEGEAN στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκ. ευρώ.
Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο πρόεδρος της AEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού, καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η AEGEAN, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, επισήμανε πως η εταιρεία «βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία με την AEGEAN, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργιών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.