Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη: O Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για το σύνολο της πολιτικής του

«Αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bakoyanni
Ντόρα Μπακογιάννη © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«O κ. Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες και για τον εκφυλισμό των θεσμών», αναφέρει σε συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για το σύνολο της πολιτικής του, και μεταξύ άλλων για τον εκφυλισμό των θεσμών αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» τονίζει σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και προσθέτει ότι υπάρχει μια δικαστική έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο και «εάν από αυτήν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, εδώ είμαστε για να το ερευνήσουμε».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό και συγκεκριμένα για το εάν αυξάνοντας την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μειώνονται οι ροές ή οδηγούμαστε σε πολιτική Σαλβίνι, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι «η πολιτική στο προσφυγικό πρέπει να είναι εκ των πραγμάτων συνδυασμός κινήσεων οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα. Πρέπει να έχουμε μια πολιτική η οποία και θα φυλάξει τα σύνορα, διότι δεν υπάρχει καμία χώρα η οποία να έχει την λογική του ξέφρενου αμπελιού και επίσης θα εφαρμόσει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία. Ότι, δηλαδή, οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη θα επιστρέφουν στην Τουρκία» και συμπληρώνει ότι «η Ευρώπη οφείλει να παίρνει πραγματικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και να τους μοιράζει αναλογικά στα κράτη-μέλη. Επίσης η Ευρώπη θα πρέπει να καλύψει τις δικές της οικονομικές δεσμεύσεις έναντι της Τουρκίας».

«Εύκολες αναγνώσεις ότι η φύλαξη του συνόρου ταυτίζεται με τον Σαλβίνι είναι κατώτερη του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος και σίγουρα δεν βοηθούν στη λύση του» τονίζει.

Τέλος για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης στα Εξάρχεια η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «για πρώτη φορά οι άνθρωποι στα Εξάρχεια νιώθουν ότι υπάρχει κράτος, νιώθουν ότι υπάρχει ασφάλεια, νιώθουν ότι δίπλα τους δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του κατέβει» και επισημαίνει ότι και «για τους ίδιους τους πρόσφυγες ο τρόπος με τον οποίο ζούσαν είναι ύβρις για τον ελληνικό πολιτισμό. Δεν μας φτάνει η Μόρια έπρεπε να έχουμε αυτή την κατάσταση και στο κέντρο της Αθήνας;»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη
ΔΕΘ: Η έκθεση που μεγάλωσε μαζί με τη Θεσσαλονίκη

Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ
Πελάτες, όχι πολίτες: Η ΔΕΘ ως ετήσια τελετουργία συναλλαγής κυβέρνησης και ψηφοφόρων

Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του

Θεσσαλονίκη
Πώς η Θεσσαλονίκη προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο

Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY