Πολιτικη & Οικονομια

Οι συναντήσεις Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Η καθιερωμένη φωτογραφία με το ζεύγος Τραμπ και η επαφή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι με την Εμινέ Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4.jpg
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Δείτε σε εικόνες τις επαφές των Κυριάκου Μητσοτάκη και Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Στο ταξίδι του στις ΗΠΑ συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Εκεί, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Μητσοτάκη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Το πρωθυπουργικό ζεύγος συνόδευε ο γιος τους Κωνσταντίνος.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπική Έδρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περπάτησαν μέχρι το παρακείμενο κτίριο του Γενικού Προξενείου.

Μαζί τους ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τα Εκκλησιαστικά Θέματα, Αντώνης Διαματάρης.

Τους υποδέχθηκαν η σύζυγος του Γεν. Προξένου, Ποπίτα Παυλή-Κούτρα, και οι υπάλληλοι του Προξενείου.

1.jpg
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

2.jpg

5.jpg

Αντώνης Διαμαντάρης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη

8.jpg
Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

9.jpg

Συνάντηση με Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Προχθές, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συναντήθηκαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μελάνια Τραμπ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος τιμώντας τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέβησαν στην αμερικανική μητρόπολη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η καθιερωμένη φωτογραφία με τους δύο ηγέτες να ποζάρουν μετά συζύγων, μετά τη δεξίωση.

mareva-mitsotakis-trump-melania.jpg
Μαρέβα Μητσοτάκη, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Επαφή Μαρέβας Μητσοτάκη με την Εμινέ Ερντογάν στον ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, η Μαρέβα Μητσοτάκη παραβρέθηκε μαζί με άλλες συζύγους ηγετών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εμινε Ερντογάν.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Υψηλού επιπέδου προκλήσεις και λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των πόρων».

Οι στόχοι της εκδήλωσης μέσω των συζύγων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ήταν:

Να υπογραμμιστούν οι δυνατότητες του καινοτόμου και μετασχηματισμένου ρόλου των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν εθνικές λύσεις μηδενικών αποβλήτων.

Να ανανεώσει την έκκληση για ισχυρή διεθνή συνεργασία, ώστε να περάσει από τη διαχείριση των αποβλήτων σε μια γραμμική οικονομία, στη διαχείριση πόρων εντός της κυκλικής οικονομίας.

Να ενθαρρύνουν την ανακύκλωση στα πανεπιστήμια και τις εκπαιδευτικές προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο

Να εστιάσουν σε μια τρέχουσα κατάσταση του μηδενικού προγράμματος αποβλήτων στην Τουρκία ώστε η  διαχείριση των αποβλήτων να γίνεται με ένα περιβαλλοντικός ορθό και βιώσιμο τρόπο.

mareva-emine.jpg

Συνάντηση και με Ιβάνκα Τραμπ

Επίσης, η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε και στο WGDP μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την ίδια εβδομάδα με τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα. 

Το WGDP είναι μία πρωτοβουλία της αμερικάνικης κυβέρνησης για την προώθηση της Οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών. Της προσπάθειας ηγείται η ΙβάνκαΤραμπ. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει την οικονομική απόδοση των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και να βοηθήσει 50 εκατομμύρια γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2025.

mareva-iovanka.jpg

Επίσκεψη στα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Τέλος, επισκέψεις σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη συνομίλησε με μικρούς μαθητές, ενώ δεν δίστασε να χορέψει μαζί τους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, όπως συρτάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ