- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άσυλο Ανιάτων: Δυσβάσταχτος και φέτος ο ΕΝΦΙΑ παρά τη μείωση
Καλείται να καταβάλει 897.000 ευρώ
Δυσβάσταχτος και φέτος ο ΕΝΦΙΑ για το Άσυλο Ανιάτων παρά τη μείωση. Καλείται να καταβάλει 897.000 ευρώ.
Δυσβάσταχτος είναι και φέτος ο ΕΝΦΙΑ για το Άσυλο Ανιάτων παρά την κατά 12% μείωσή του. Το Άσυλο αδυνατεί να καταβάλει τις 897.000 ευρώ, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου.
Παρατίθεται η ανακοίνωση:
Το Άσυλο Ανιάτων χαιρετίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 12% για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, στο πλαίσιο του μειωμένου καταλογισμού του φόρου, που εφάρμοσε φέτος η Κυβέρνηση. Κάθε μέτρο φοροελάφρυνσης αποτελεί για το Άσυλο Ανιάτων σημαντική ενίσχυση του κοινωνικού του έργου και διευκολύνει την έξοδό του από την οικονομική περιδίνηση των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, το Άσυλο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται και να φορολογείται ως «μεγαλοϊδιοκτήτης» με κέρδη, χωρίς να λαμβάνεται υπ’όψιν ότι τα έσοδα από τα ενοίκια που εισπράττει, εισφέρονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.
Φέτος, το Άσυλο καλείται να καταβάλει €897.000 έναντι €970.103,93 το 2018 και 1.028.000€ το 2017. Παρά τη μείωση, το ποσό του φόρου, σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές του υποχρεώσεις, ξεπερνά κατά πολύ τη φοροδοτική δυνατότητα του Ασύλου και δυσχεραίνει το κοινωνικό του έργο.
Σήμερα το Άσυλό Ανίατων προσφέρει περίθαλψη και φροντίδα σε 170 συνανθρώπους μας με ανίατες ασθένειες και απασχολεί 110 εργαζόμενους και νοσηλευτές, καλύπτοντας ένα τεράστιο κενό στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Συνεπώς η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου δεν αποδίδει κέρδη και μερίδια, αλλά διασφαλίζει την δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας, για την εκπλήρωση των σκοπών του.
Στα 126 χρόνια της λειτουργίας του, το Άσυλο Ανιάτων χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και με την αρωγή φίλων και χορηγών υποστηρικτών, χωρίς δημόσια κρατική επιχορήγηση. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια καθηλώθηκε σε μία διαρκή προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης και αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα, μόνο για να καλύψει τις διογκωμένες φορολογικές του υποχρεώσεις.
Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση, αφού εξετάσει συνολικά τις προτάσεις, να εκλογικεύσει το φορολογικό πλαίσιο σε ότι αφορά τα κοινωφελή σωματεία όπως το Άσυλο Ανιάτων ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την ελληνική κοινωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.