- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μητσοτάκης αποτιμά θετικά το ταξίδι στο Βερολίνο
Η ομιλία του πρωθυπουργού σε παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη
Ο Μητσοτάκης αποτιμά θετικά το ταξίδι στο Βερολίνο. Η ομιλία του πρωθυπουργού σε παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη.
Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, ένα μήνυμα, το οποίο μετέφερε ο ίδιος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 84ης ΔΕΘ.
«Αποτελεί πια κοινό τόπο ότι η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο, το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε στη ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς και αυτό είναι δεδομένο ότι θα έχει και μια αντανάκλαση στην ίδια την απόδοση της οικονομίας».
Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ακόμα μία πολύ σημαντική αύξηση τον τελευταίο μήνα. Είμαστε πολύ πιο πάνω πια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και έχουμε καταφέρει και έχουμε αντιστρέψει μια τάση όπου ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρώπη πέφτει ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει».
«Θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κάνουμε πράξη αυτό που αποτελεί το αίτημα κάθε Ελληνα πολίτη. Να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο κύκλο, ενάρετο, δημιουργικό, δημιουργίας πλούτου προς όφελος όλων των πολιτών και όχι μόνο κάποιων», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε λίγες μέρες οι Ελληνες φορολογούμενοι θα δουν μεσοσταθμική μείωση κατά 22% στον ΕΝΦΙΑ.
Για την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και μια συνεκτική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.