- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στους συμπολίτες στην Εύβοια μας και τους πυροσβέστες
Μήνυμα για τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού αλλά και τη μάχη με τη φωτιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συμπολίτες μας και τους πυροσβέστες - Δηλώσεις για τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού.
Στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» σαν σήμερα το 1940 παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς για το μέλλον της Ελλάδας, που γυρίζει, όπως είπε, σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
«Σήμερα είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή για τους Έλληνες, για τον Ελληνισμό. Γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, ταυτόχρονα τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στην πίστη μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα η οποία επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως σήμερα η σκέψη όλων είναι με τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις μεγάλες φωτιές αλλά κυρίως με τους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εθελοντές μας.
«Γι' αυτούς δεν υπάρχουν αργίες, δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Δίνουν με αυτοπεποίθηση τον αγώνα τους και με αυτοθυσία, για να προστατέψουν τις περιουσίες, τις ζωές των συμπολιτών μας, να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον. Η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη και να τους στηρίζει. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, Χρόνια πολλά!», κατέληξε .
Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό 'Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην επιμνημόσυνο δέηση που έγινε πάνω στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα τιμώντας έτσι τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.