- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Στο 17,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
Σε 834.000 ανήλθε ο αριθμός των ανέργων
Στο 17,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τη Eurostat
Στο 17,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019, σε σχέση με 18,2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλυτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (από 19,8% σε 17,6%).
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 834.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,5% και στις γυναίκες στο 21,7%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 39,6% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Συνολικά στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2019- η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,5% σε σχέση με 7,6% τον Μάιο και 8,2% έναν χρόνο πριν. Στην ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,3% τον Ιούνιο, σταθερό σε σχέση με τον Μάιο και μειωμένο από 6,8% πριν από έναν χρόνο.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι τον Ιούνιο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,7 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 12,4 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ τον Ιούνιο καταγράφονται στην Ελλάδα (17,6% με στοιχεία Απριλίου) και στην Ισπανία (14%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (1,9%) και στη Γερμανία (3,1%).
Τον Ιούνιο η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,1% στην ΕΕ και στο 15,4% στην Ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,6% με στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (32,4%) και στην Ιταλία (28,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,5%) και στην Ολλανδία (6,5%).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.