- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας Πολάκη
«Δεν θα πάω φυλακή» είπε ο βουλευτής


Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Ο βουλευτής έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα.
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος του» και «αήθη πράξη αντεκδίκησης».
Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καλύψει την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟΟ αλλά και να τον φιμώσει για την κριτική που σκοπεύει να ασκεί. Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του, στα έδρανα της αντιπολίτευσης προσήλθε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Έγινε η άρση της ασυλίας μου όταν την προηγούμενη εβδομάδα αποφυλακίστηκε ο κύριος Αριστείδης Φλώρος και έρχεται τη στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ έρχεται η αποφυλάκιση, λόγω της αναγνώρισης του έντιμου πρότερου βίου και όχι λόγω των ποινικών κωδίκων, του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Η άρση της ασυλίας μου δείχνει την πολιτική σκοπιμότητα και τις μεθοδεύεις», τόνισε ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε άλλες περιπτώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που στις περιπτώσεις τους δεν έγινε άρση της ασυλίας τους. «Εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών», είπε. Όπως είπε «η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινα πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ».
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ανέφερε ο Πάυλος Πολάκης.
Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό «αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία. Αποτελεί επίσης μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό».
Ο κ. Πολάκης ολοκλήρωσε την περίπου ημίωρη ομιλία του, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ασκώντας κυρίως κριτική στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας.
Αμέσως μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης, το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε για προαποφασισμένη απόφαση και ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διαδικασία, όπως κι έγινε.
Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε…. καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον υπουργό της κυβέρνησής του αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.
Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας είχε εισηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους οκτώ υπέρ και δύο κατά. Υπέρ ψήφισαν έξι βουλευτές της ΝΔ, ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης, κατά δύο βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αφορά δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή συνομιλίας τους, και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.
Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια ΕΔΩ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μιλάμε πλέον για μια μαζική έξοδο, όπως τη δεκαετία της κρίσης»
Το καινοτόμο εργαλείο για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο προβλήθηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης
Ο υφυπουργός καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τα περιστατικά εκβιασμού και διαφθοράς
Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το αρχικό όραμά της, την παρεμβατικότητα και το ένστικτο «αυτοσυντήρησης» της
«Δεν είναι με τους Παλαιστινίους, είναι με μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει καταλάβει την εξουσία πριν 20 χρόνια και κατήργησε τις εκλογές»
«Η βία μειώθηκε πολύ, αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Οι πολίτες μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Δωρεάν ακουστικές, οφθαλμολογικές, δερματολογικές και μαστολογικές εξετάσεις
Απάντηση στο σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας - Όσα είπε στο Mega
«Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό», ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ο φορολογούμενος μπορεί να αμφισβητήσει τον προσδιορισμό
Ο υποτιτλισμός σε πραγματικό χρόνο θα γίνεται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
Tι απαντούν οι πολίτες για εναλλακτική κυβερνητική επιλογή
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέου τύπου αποβολή, η οποία έχει ενδοσχολικό χαρακτήρα
«Οικοδομείται ένα κομματικό κράτος παλαιάς κοπής»
Συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των εταιρειών ενοικίασης
«Το φως πρέπει να νικήσει το σκοτάδι», αναφέρει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.