- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνικό: Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για το ύψος των κτιρίων
Αφορά στο ύψος των κτιρίων και των εγκαταστάσεων
Την απαγόρευση κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο προβλέπει η τροπολογία.
Την απαγόρευση κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, προβλέπει τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο υπό αξιολόγηση σ/ν «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν.4611/2019» του υπ. Οικονομικών.
Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «δεν εφαρμόζεται: α) ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού που έχει πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος και β) ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση».
Όπως σημειώνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, που συνυπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κύριοι Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης αντίστοιχα, η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία της ρύθμισης του ν.4062/2012, ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η συγκεκριμένη επένδυση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.