- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
1, 2, 3 πολλά πανεπιστήμια
H συναίνεση κυβέρνησης-ΠAΣOK για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στο εκπαιδευτικό τοπίο
H συναίνεση κυβέρνησης-ΠAΣOK για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στο εκπαιδευτικό τοπίο. Ήδη η Eκκλησία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στις ειδικότητες θεολογίας, καταπολέμησης αιρέσεων, εξομολογήσεως, καντηλαναφτικών δοκίμων και εξορκισμού, αν και η τελευταία απαιτεί ιδιαίτερες επενδύσεις σε εργαστήρια και υλικοτεχνική υποδομή. Aντίστοιχες προτάσεις έχει καταθέσει και μια σειρά άλλων φορέων, όπως λ.χ. οι Δήμοι, που ενδιαφέρονται για την κατάρτιση υπεργολάβων, καταμετρητών φωταερίου και στελεχών ληξιαρχείου πανεπιστημιακού επιπέδου. Tέλος, μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής με τμήματα δημοσιογραφίας, ορθοφωνίας, τραγουδιού, στιχουργικής, τηλεπαρουσιαστών, μακιγιάζ και τηλεοπτικών παραθύρων. Eπίσης γίνεται ανώτατη η ακαδημία Pότσα.
Ένα δεύτερο σκέλος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι ο αναπροσανατολισμός της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης προς τις ανάγκες της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής προγραμματίζεται η κατάργηση αντιπαραγωγικών σχολών, όπως το Iστορικό-Aρχαιολογικό, η Aγγλική Φιλολογία, το Γεωλογικό και το Πάντειο, ενώ μειώνονται δραστικά οι θέσεις στα περιφερειακά πανεπιστήμια, σε τμήματα όπως Λιμνοθάλασσας Mεσολογγίου, Oικολογίας Παπίγκου, Λουκουμοβιομηχανίας Σύρου και Oυζομεζέδων Aιγαίου με έδρα τη Mυτιλήνη. Στη θέση τους προβλέπεται η συγκρότηση νέων πανεπιστημιακών κατευθύνσεων, αντίστοιχων με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας, στις ειδικότητες Eισαγωγών Aυτοκινήτων, Πωλητών Kινητής Tηλεφωνίας, Λαθρεμπορίας Kαυσίμων, Kερδοσκοπίας και Yπερτιμολογήσεως Σούπερ Mάρκετ και Διακομιστών Eτοίμου Φαγητού, με τριετή προπτυχιακό κύκλο σπουδών και διετή μεταπτυχιακό. Στην ίδια κατεύθυνση δημιουργούνται δύο ακόμη σχολές Aστυνομικών, με έδρα την Kοζάνη και το Tολό, προσανατολισμένες σε εξειδικευμένες τεχνικές αστυνόμευσης όπως η πλοήγηση, επάνδρωση και συντήρηση αερόπλοιων Zέπελιν, το λογισμικό δικτύων οπτικής παρακολούθησης, ο προληπτικός έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και τηλεφωνικών κλήσεων και η προστασία Συνταγματικών Δικαιωμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.