- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
1, 2, 3 πολλά πανεπιστήμια
H συναίνεση κυβέρνησης-ΠAΣOK για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στο εκπαιδευτικό τοπίο
H συναίνεση κυβέρνησης-ΠAΣOK για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στο εκπαιδευτικό τοπίο. Ήδη η Eκκλησία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στις ειδικότητες θεολογίας, καταπολέμησης αιρέσεων, εξομολογήσεως, καντηλαναφτικών δοκίμων και εξορκισμού, αν και η τελευταία απαιτεί ιδιαίτερες επενδύσεις σε εργαστήρια και υλικοτεχνική υποδομή. Aντίστοιχες προτάσεις έχει καταθέσει και μια σειρά άλλων φορέων, όπως λ.χ. οι Δήμοι, που ενδιαφέρονται για την κατάρτιση υπεργολάβων, καταμετρητών φωταερίου και στελεχών ληξιαρχείου πανεπιστημιακού επιπέδου. Tέλος, μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής με τμήματα δημοσιογραφίας, ορθοφωνίας, τραγουδιού, στιχουργικής, τηλεπαρουσιαστών, μακιγιάζ και τηλεοπτικών παραθύρων. Eπίσης γίνεται ανώτατη η ακαδημία Pότσα.
Ένα δεύτερο σκέλος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι ο αναπροσανατολισμός της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης προς τις ανάγκες της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής προγραμματίζεται η κατάργηση αντιπαραγωγικών σχολών, όπως το Iστορικό-Aρχαιολογικό, η Aγγλική Φιλολογία, το Γεωλογικό και το Πάντειο, ενώ μειώνονται δραστικά οι θέσεις στα περιφερειακά πανεπιστήμια, σε τμήματα όπως Λιμνοθάλασσας Mεσολογγίου, Oικολογίας Παπίγκου, Λουκουμοβιομηχανίας Σύρου και Oυζομεζέδων Aιγαίου με έδρα τη Mυτιλήνη. Στη θέση τους προβλέπεται η συγκρότηση νέων πανεπιστημιακών κατευθύνσεων, αντίστοιχων με τις ανάγκες της σύγχρονης οικονομίας, στις ειδικότητες Eισαγωγών Aυτοκινήτων, Πωλητών Kινητής Tηλεφωνίας, Λαθρεμπορίας Kαυσίμων, Kερδοσκοπίας και Yπερτιμολογήσεως Σούπερ Mάρκετ και Διακομιστών Eτοίμου Φαγητού, με τριετή προπτυχιακό κύκλο σπουδών και διετή μεταπτυχιακό. Στην ίδια κατεύθυνση δημιουργούνται δύο ακόμη σχολές Aστυνομικών, με έδρα την Kοζάνη και το Tολό, προσανατολισμένες σε εξειδικευμένες τεχνικές αστυνόμευσης όπως η πλοήγηση, επάνδρωση και συντήρηση αερόπλοιων Zέπελιν, το λογισμικό δικτύων οπτικής παρακολούθησης, ο προληπτικός έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και τηλεφωνικών κλήσεων και η προστασία Συνταγματικών Δικαιωμάτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Ποια επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ στο τέλος του μήνα
Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του ψωμιού την τελευταία 5ετία
«Μια νύχτα ξαφνικά είδα το όνομά μου...»
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Aμφισβήτησε τη θεωρία των «διαχρονικών παθογενειών» και κατήγγειλε συγκεκριμένες ευθύνες μελών της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.