Πολιτικη & Οικονομια

Απ. Βεσυρόπουλος: Καμία άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφορία
Εφορία/©INTIMENEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, το μήνυμα του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου.

Μέχρι τις 29 Ιουλίου έχουν περιθώριο οι πολίτες να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Όπως ξεκαθάρισε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, δεν θα δοθεί άλλη παράταση. «Πρέπει να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές» ανέφερε, προσθέτοντας πως το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, χρονικό διάστημα που θεωρείται «ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου, έχουν υποβληθεί 4.846.946 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,3 εκατ. δηλώσεων.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βεσυρόπουλου:

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου. Άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ