- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Μπακογιάννη για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη»
Θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ
Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη λειτουργία δήμων και περιφερειών.
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Κλεισθένης», που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Κώστα Μπακογιάννη, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος συναντήσεων του νέου υπουργού Εσωτερικών με αιρετούς και θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.
Με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση σήμερα το πρωί, διάρκειας μίας ώρας, ενώ στις 15:00 συναντάται με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και στις 18:00 με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, λόγω της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για το θέμα αυτό, ο νέος υπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει σειρά επαφών και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε να υπάρχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, να υπάρξουν πολύ καλύτερες υποδομές, με βασικό στόχο πάντοτε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη συμμετοχή τους».
Για μία «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να απελευθερώσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα δεσμά του κρατισμού και του κομματισμού», έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε: «το στοίχημα είναι η εξαιρετική συνεργασία για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα και κυρίως να δώσουμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή παράδοσης στον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Εντός της εβδομάδος, αναμένεται να έχει σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους περιφερειάρχες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.