- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης: Ποτέ ξανά Μάτι, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση
Η απάντηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής
Για το έγκλημα, την ασφάλεια των πολιτών και το Μάτι μίλησε ο Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό. Χωρίς την ασφάλεια, η Δημοκρατία σαπίζει. Σας καλώ όλους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, με στόχο να μειώσουμε το έγκλημα και να αισθάνονται οι άνθρωποι ότι οι πόλεις και οι γειτονιές ανήκουν σε αυτούς. Θέλω όλοι να είμαστε περήφανοι που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Να κερδίσουμε ξανά αυτό που χάθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, την εμπιστοσύνη». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.
«Είναι τιμή για μένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Πρέπει να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών, η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό» πρόσθεσε.
«Χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ρατσιστή και του ακροδεξιού. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα έργο, μία μεγάλη προσπάθεια να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Να εργαστούμε για να μειώσουμε το έγκλημα. Να είμαστε όλοι περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα» ανέφερε.
Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, ο νέος υπουργός έδωσε το σύνθημα: «Ποτέ ξανά Μάτι». Και διευκρίνισε: «Μας πληγώνει η διαχείριση τέτοιων κρίσεων» για να προσθέσει πως «θα υποσχεθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αίσθηση καθήκοντος».
Απάντηση σε Γεροβασίλη
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην Όλγα Γεροβασίλη, όταν η τελευταία άσκησε κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντάξει το Μεταναστευτικό στο υπουργείο. Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «αποδεικτικό μιας διαφορετικής αντίληψης η ένταξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας στο Πολίτη».
«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η μεταναστευτική πολιτική εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως κάνουμε και εμείς τώρα», η άμεση απάντηση του υπουργού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.