- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επικοινωνία Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ως πρωθυπουργός θα κάνετε την Ελλάδα το νέο success story της Ευρώπης είχε πει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τηλεφωνική επικοινωνία με την υποψήφια πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία συνεχάρη για την ομόφωνη στήριξη τής υποψηφιότητάς της είχε ο Κυριακός Μητσοτάκης, όπως έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
H κ. Φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει ενημέρωση της ΝΔ είχε πει στον Κυρ. Μητσοτάκη «Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός πρωθυπουργός». Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΝΔ, η πρόβλεψη αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα γιατί ανήκει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και έχει προφανή σημασία ενόψει της διαφαινόμενης πολιτικής αλλαγής, καθώς είναι βέβαια πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνθρωποι που διάκεινται θετικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ, η κ. Λάιεν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση στον πρόεδρο της ΝΔ πριν από μόλις τρεις μήνες, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα τον Μάρτιο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην εκδήλωση αυτή, στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν η ίδια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ».
Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών, σύμφωνα με τη ΝΔ αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.