- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσακαλώτος: Κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ το πρόγραμμα της ΝΔ
Eίναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, προσθέτιε ο υπουργός Οικονομικών
Η μεσαία τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον να πάει με την νεοφιλελεύθερη παράταξη, τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του.
Κάλεσμα στη μεσαία τάξη απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην κυριακάτικη «Αυγή» και υποστηρίζει ότι τα κοινωνικά στρώματα αυτά «δεν έχουν πραγματικά κανένα συμφέρον να πάνε με την νεοφιλελεύθερη παράταξη».
«Εμείς προτείνουμε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 77% των ιδιοκτητών και μικρότερη για τους υπόλοιπους. Η ΝΔ προτείνει ίδια μείωση για όλους. Μιλάει επίσης για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Εμείς λέμε κατάργησή της για το 92% της κοινωνίας και μείωσή της για τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως εξοικονομεί μισό δισ. που θα πάει στην Υγεία και την Παιδεία. Ποιο πρόγραμμα συμφέρει τη μεσαία τάξη;», λέει ο υπουργός.
Παράλληλα συγκρίνει τα οικονομικά και όχι μόνο, προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι θα μειώσει τους φόρους (αν και δεν είναι ξεκάθαρη για το πότε) κόβοντας τις δαπάνες (αλλά δεν λέει ποιες) και έτσι θα φέρει ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, μια κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ» και συνεχίζει: «Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς: της φτώχιας, της ανεργίας, της υγειονομικής κάλυψης, της επισφάλειας, την κοινωνικής προστασίας».
Επιπλέον τονίζει ότι υπήρξε εγκαίρως στρατηγική συμμαχιών δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ταυτότητα του κόμματος, μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, θα πρέπει να είναι εκείνη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι να μετακομίσει σε άλλη πολιτική οικογένεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.