- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεροβασίλη: Τυφλή καταστολή ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία»
Γεροβασίλη: Τυφλή καταστολή ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρεί να κρύψει τα πραγματικά στοιχεία
Για «σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου» από μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μάλιστα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ευαγγελίζεται την «τυφλή καταστολή».
«Οι προτάσεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη εξαντλούνται σε ανέξοδους παλικαρισμούς καταστολής. Σας θυμίζω ότι περιστατικά υπέρβασης ορίων ήταν συνήθης καθημερινότητα όταν κυβερνούσε η ΝΔ. Κι αυτό ευαγγελίζεται: τυφλή καταστολή», λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: «Με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ήταν 149. Την επόμενη, 2015-2018, έπεσε στους 85. Είχαμε μείωση κατά 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%».
Εξάλλου, σημειώνει ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία. Τώρα θυμήθηκε ότι χρειάζονται προσλήψεις στην Αστυνομία».
Επίσης, σημειώνει, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα και τις οργανώσεις που περιλαμβάνουν και αστυνομικούς: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι επί της δικής μας διακυβέρνησης σε αρκετές υποθέσεις περιλαμβάνονταν αστυνομικοί στις δικογραφίες ως εμπλεκόμενοι; Αναρωτηθήκατε γιατί αυτό δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Στο παρελθόν, μία κακώς εννοούμενη νοοτροπία ήθελε είτε να μη διατάσσονται ΕΔΕ είτε να σέρνονται μέχρι να ξεχαστούν. Επιχειρήσαμε να "σπάσουμε" αυτή την παράδοση».
Τέλος, αναφερόμενη σε μέτρα που ελήφθησαν από το 2015, προκειμένου «να ξεριζωθούν κατακριτέες και αυταρχικές νοοτροπίες», σημειώνει: «Θεσπίσαμε τον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας υπό τον Συνήγορο του Πολίτη, που εξετάζει καταγγελίες για πράξεις του ένστολου προσωπικού Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής και υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.