- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιω. Αγγελής: Ζητά να ανασυρθούν μηνύσεις πολιτικών για τη Novartis
Yποστηρίζει ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που χρήζουν εκ νέου διερεύνηση των μηνύσεων
Να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Με δεκασέλιδη αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ζητάει να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την υπόθεση της Novartis.
Ο κ. Αγγελής υποστηρίζει τώρα ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που χρήζουν εκ νέου διερεύνηση των μηνύσεων.
Ωστόσο πήγες της εισαγγελίας υποστηρίζουν ότι η επίμαχη αναφορά δεν κατατέθηκε κατά την συνήθη διαδικασία, δηλαδή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είναι μόνη αρμόδια να παραλάβει το αίτημα ανάκλησης και να το χρεώσει σε εισαγγελικό λειτουργό για περαιτέρω έρευνα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας.
Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να επανεξεταστούν υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που έχουν προκύψει. Μάλιστα με την αναφορά του ο κ. Αγγελής ζητεί από εισαγγελέα εφετών την διενέργεια της ερευνάς των 3 μηνύσεων.
Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί ( Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου "Ρασπούτιν" και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.
Σημειώνεται, πάντως ότι ο κ. Αγγελής όταν είχε στα χέρια του τις 3 μηνύσεις των πολιτικών προσώπων δεν τους είχε είχε καλέσει προς εξέταση.
Ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας ενώπιον του αντεισαγγελέα κ. Δασούλα, το πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του, αλλά και την αναφορά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.