- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθάρισε τον Υμηττό ο Μητσοτάκης (εικόνες)
«Η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αρχίζει άμεσα»
Καθάρισε τον Υμηττό ο Μητσοτάκης. «Η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας αρχίζει άμεσα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε φορείς
Η πλήρης ανασυγκρότηση της πολιτικής προστασίας της χώρας θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους της επόμενης κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με εθελοντές δασοπυροσβέστες, κατοίκους αλλά και μαθητές που συμμετείχαν στη δράση της ΝΔ «Υμηττός-Γινόμαστε Εθελοντές», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο και να κάνουμε πάντα το καλύτερο», δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανάγκη αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας, ώστε η Ελλάδα να θωρακιστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Μιλώντας με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευθούν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και αφού αντιμετωπίσει με την υπάρχουσα δομή τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα φροντίσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο για τη ριζική αναδιάρθρωση και την ενίσχυση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Και αυτό, όπως είπε, για να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προληπτικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας για το καλοκαίρι του 2020.
Από την πλευρά τους, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τον εθελοντισμό αλλά πρότειναν και λύσεις σε πρακτικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια, όπως το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί υδροφόρων δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους, διότι τους σταματούν στα διόδια για έλεγχο και χρειάζεται να πείσουν όχι μόνο τους υπαλλήλους αλλά και τους προϊσταμένους τους ότι με τα οχήματά τους θέλουν απλά να συμβάλουν στην κατάσβεση μίας πυρκαγιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε να δώσει άμεσες λύσεις για να καταπολεμηθεί η νοσηρή γραφειοκρατία. «Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά σε μία κρίση» τόνισε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε στην προστασία των περιαστικών δασών, καθώς η επιβίωσή τους επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. «Τα περιαστικά δάση της Αθήνας είναι απόλυτης προτεραιότητας διότι από αυτά εξαρτάται το μικροκλίμα ολόκληρου του λεκανοπεδίου» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως οικισμοί που βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές θα πρέπει να τυγχάνουν ειδικής διαχείρισης, με ασκήσεις εκκένωσης, εκπαίδευσης και έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση πυρκαγιών. «Αν στο Μάτι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, όταν όλοι συνειδητοποίησαν το μέγεθος της απειλής, θα είχαν σωθεί δεκάδες ζωές» ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.