- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Φήμες για εθνικές εκλογές μετά τις 7 Ιουλίου
Τα σενάρια από την Κουμουνδούρου μετά τη «στρατηγική ήττα» της 26ης Μαΐου
Ο Τσίπρας δεν πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο και οι φήμες «φουντώνουν» για κάλπες μετά τις 7 Ιουλίου
Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ωρών ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου αλλά τον Σεπτέμβριο. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισημάνει ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, ωστόσο από το πρωί της Κυριακής υπάρχουν φήμες πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν μετά τα «μπάνια του λαού» τον Αύγουστο.
Ήδη, είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα 22-30 ημερών από την ημέρα που υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Για να στηθούν, λοιπόν, κάλπες στις 7 Ιουλίου, το διάταγμα θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ 7 και 15 Ιουνίου -χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αν δεν γίνει αυτό και παρέλθει αυτή η προθεσμία, τότε οι εκλογές πηγαίνουν για αργότερα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έλυνε και το «πρόβλημα» με τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και την επιλογή του νέου Επιτρόπου της χώρας στην Κομισιόν.
Ρόλο στη «μετάθεση» των πρόωρων εκλογών ενδεχομένως να διαδραματίσουν και οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά το «διαζύγιο» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί για την ακριβή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, ούτε έχει ενημερώσει, έστω και ανεπίσημα, τον Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα αυτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.