Πολιτικη & Οικονομια

15 αξέχαστες στιγμές των εκλογών

Όλα αυτά, που ακόμα και να θέλουμε, δύσκολα θα ξεχάσουμε

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
394018_1_1.jpg
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / INTIME NEWS

15 στιγμές από τις εκλογές της Κυριακής πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος μαθημάτων στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διδάσκεται τι σημαίνει η φράση «η κοροϊδία έχει όριο».

Μένει μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσουν τον κύκλο μαθημάτων στα οποία διδάσκονται τι ακριβώς σημαίνει η φράση «η κοροϊδία έχει όριο» (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η λέξη είναι «κοροϊδία») και νομίζω πως είναι η καλύτερη στιγμή να συγκεντρώσουμε από τις εκλογές τις Κυριακής όλα αυτά, που ακόμα και να θέλουμε, δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Η σειρά δεν είναι αξιολογική.

1. Τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη Κυριάκο Βελόπουλο. Τον μοναδικό (μάλλον) άνθρωπο που έχει δώσει τη δυνατότητα σε συμπολίτες του να αποκτήσουν επιστολές του ίδιου του Ιησού Χριστού και πολεμήθηκε γι' αυτό.

Κυριάκος Βελόπουλος: Έλεγαν ότι εγώ δίνω χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

2. Τις έγκυρες προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

585-a.jpg

3. Κι άλλες, εξίσου έγκυρες, προβλέψεις, αυτή τη φορά όχι από έγκριτους δημοσιογράφους αλλά από έμπειρους και καταξιωμένους πολιτικούς.

585-v.jpg

585-g.jpg

4. Τη συριζαϊκή επίκληση στα θεία. Δυστυχώς, η αθεΐα που έχει κυριεύσει την Ελλάδα δεν επίτρεψε να φτάσει το κήρυγμα του Αλέκση στα αυτιά των ψηφοφόρων.

585-d.jpg

5. Τα λουκάνικα του Τσακαλώτου και του Κικίλια. Ο πρώτος είχε την κακή ιδέα να παρομοιάσει τα έξιτ τα πολ με λουκάνικα χωρίς να σκεφτεί ότι, με τέτοια διαφορά, κανείς δεν θα ακούσει «λουκάνικα» και θα σκεφτεί τον τρόπο που παρασκευάζονται και ο δεύτερος μπερδεμένος έδωσε μια απάντηση σύμφωνα με την οποία τα λουκάνικα μπορεί να είναι και δροσιστικά.

Ο Τσακαλώτος ο Κικίλιας και τα λουκάνικα

6. Τον σπουδαιότερο έλληνα εφευρέτη του 21ου αιώνα

585-e.jpg

7. Τον σπουδαιότερο έλληνα υποψήφιο (ο συνδυασμός του ήρθε πρώτος στον δήμο Εμμανουήλ Παππά αλλά δεν ξέρω αν ο σπουδαίος αυτός πολιτικός είναι ένας από τους 10 συμβούλους που εξελέγησαν)

Ο κορυφαίος υποψήφιος

8. Το πρωτοσέλιδο της Αυγής το οποίο ταιριάζει σε αποτέλεσμα ντέρμπι και όχι σε διαφορά 9,5 μονάδων. Ίσως γι' αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αναγράφεται πουθενά.

585-st.jpg

9. Αυτή η φωτογραφία του Κωνσταντίνου του Εργατικού/Ικανού/Έντιμου η οποία πάρθηκε λίγο πριν ή λίγο μετά την φοβερά κουραστική, πολλών δευτερολέπτων δήλωσή του. Η κυρία δίπλα του είναι η κυρία Πατούλη και το μυαλό όλων πάει στο ύφος ανθρώπου που ξέρει ποιος από την παρέα έχει αεριστεί, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει.

585-z.jpg

10. Τη γλαφυρή παρομοίωση του Σταύρου Θεοδωράκη, το πρόβλημα της οποίας μάλλον δεν ήταν ότι ήταν ξεπατικωμένη από μια καμπάνια για τη συμμετοχή στις εκλογές όσο το ότι δεν ξέρω κανέναν, ακόμα και ψηφοφόρο του Ποταμιού, να του αρέσει να τον παρομοιάζουν με σπέρμα. Παρ' όλα αυτά το μήνυμα θα ήταν πιο ολοκληρωμένο αν συνοδεύονταν από το σύνθημα «Yes, we cum». 

585-i.jpg

11. Το δραματικό (από όλες τις απόψεις) βίντεο της Ρένας της Δούρου...

Ρένα Δούρου: Ο Αγώνας για την Αλήθεια Ξεκινάει

...και ο διάλογος στον οποίο καλούσε τους κατοίκους της Αττικής

585-th.jpg

12. Τις πολύ σπουδαίες προσωπικότητες που, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν βοήθησαν τον Αλέκση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη συντριβή.

585-i.jpg

585-ia.jpg

585-iv.jpg

585-ig.jpg

585-id.jpg

13. Την ψύχραιμη ανάλυση των απογοητευμένων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ

585-ie.jpg

14. Την ελπίδα για την αναγέννηση του αριστερού κινήματος

585-ist.jpg

585-iz.jpg

585-ii.jpg

15. Αυτό. Και μπράβο σε όποιον το έφτιαξε.

585-ith.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ