Πολιτικη & Οικονομια

Γοργοπόταμος: Τα highlights

Τελετή για τα 71 χρόνια από την ανατίναξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54800-110741.jpg

Κάτω από δυνατή βροχή, έγινε σήμερα το πρωί η τελετή για τα 71 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, έξω από τη Λαμία. Υπήρξαν έντονες πολιτκές τοποθετήσεις από τους ομιλητές, αλλά και από τους συγκεντρωμένους, κυρίως από αντικυβερνητικούς - αντιμνημονιακούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που φώναζαν συνθήματα.

Τα highlights των ομιλιών:

Αλέξης Τσίπρας (ηγέτης ΣΥΡΙΖΑ): «Μας έχει κηρυχθεί οικονομικός πόλεμος. Η χώρα ζει μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση … Να σπάσουμε τις άτιμες τις αλυσίδες».

Χρήστος Σταϊκούρας (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Ο Γοργοπόταμος «αποτελεί καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με ενότητα, συνεννόηση και συνεργασία».

Νότης Μαριάς (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΝΕΛ): «Να πετάξουμε την τρόικα έξω. Ν΄ απαιτήσουμε την εξόφληση του κατοχικού δανείου και την καταβολή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων».

Γιώργος Κοτρωνιάς (δήμαρχος Λαμίας): «Περισσότερος σεβασμός και λιγότερες περικοπές στην γενιά του Γοργοπόταμου»

Κλέαρχος Περγαντάς (περιφερειάρχης): «Η χώρα μας κλυδωνίζεται από ένα καταιγισμό πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών γεγονότων»

Βασίλης Πριόβολος ή «καπετάν Ερμής» (αντιστασιακός, κεντρικός ομιλητής, 95 χρονώ): «Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ν’ αποβάλουν από το κοινοβούλιο τη Χρυσή Αυγή»

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβρη του 1942, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της κατοχής, ομάδα Βρετανών σαμποτέρ, με τη βοήθεια τμημάτων του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ, ανατίναξε, μετά από μάχη με την ιταλική φρουρά, τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, διακόπτοντας τη σιδηροδρομική γραμμή που έφερνε στο λιμάνι του Πειραιά εφόδια και ενισχύσεις από τη Γερμανία για το Άφρικα Κορπς του στρατάρχη Ρόμελ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ