- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας των Φίλη, Φορτσάκη, Φωκά
Με 124 ψήφους κατά, έναντι 9 υπέρ και 10 «παρών» η περίπτωση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη
Απέρριψε η Ολομέλεια τα αιτήματα άρσης ασυλίας των βουλευτών Νίκου Φίλη, Θεόδωρου Φορτσάκη και Αριστείδη Φωκά.
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια τα αιτήματα για άρση ασυλίας των βουλευτών Νίκου Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) Θεόδωρου Φορτσάκη (ΝΔ) και του ανεξάρτητου Αριστείδη Φωκά. Το αίτημα άρσης ασυλίας του Νίκου Φίλη, το οποίο αφορούσε σε μήνυση της οικογένειας του Κ. Κατσίφα για τις δηλώσεις του βουλευτή με αφορμή τα επεισόδια στην Αλβανία κατά τη δολοφονία του, απορρίφθηκε με 124 ψήφους, έναντι 9 υπέρ και 10 «παρών».
Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι «κλασική περίπτωση» υποθέσεων που υπάγονται στο Σύνταγμα και στην προστασία που προσφέρει στους βουλευτές για την διατύπωση γνώμης.
Επισήμανε ότι την περίοδο των «γνωστών, τραγικών γεγονότων στην Αλβανία και της εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα» είχε τοποθετηθεί για το γεγονός αυτό «με σεβασμό στον άδικα χαμένο ομογενή», καθώς και στον πόνο της οικογένειάς του, αλλά και με «πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές του κατ' επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού».
Από την Ολομέλεια απορρίφθηκε επίσης (με 134 ψήφους, έναντι επτά υπέρ και δύο «παρών») το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Φορτσάκη, για υπόθεση χορήγησης υπερωριών, κατά την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΕΚΠΑ. Μια υπόθεση, όπως είπε ο βουλευτής, για την οποία όλοι οι υπόλοιποι ελεγχόμενοι έχουν αθωωθεί, όπως και οι προηγούμενες πρυτανικές διοικήσεις.
Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή, Αριστείδη Φωκά, τάχθηκε η Ολομέλεια με ψήφους 133 κατά, έναντι 7 υπέρ και 3 παρών. Η υπόθεση αφορούσε σε απαξιωτικές για το Κοινοβούλιο δηλώσεις του βουλευτή σε συγκέντρωση βουλευτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.