- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσίπρας «κάλυψε» τον Τατσόπουλο
«Είμαστε σε πόλεμο. Λειτουργείτε ως κυβέρνηση»
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτιμά ότι η κατάσταση είναι πολεμική και ότι αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγησε ότι είχε θετική έκβαση για το κόμμα του η πρόταση μομφής και κάλυψε τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην βουλευτή Επικρατείας και επικεφαλής του ΔΣ της «Αυγής», Β. Μουλόπουλο.
O κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπήρξαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο κατά του κ. Τατσόπουλου και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, προσοχή στον τρόπο έκφρασης όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών του κόμματος, τονίζοντας ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητα γιατί «βρισκόμαστε σε πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος αναφέρθηκε στις θέσεις του σχετικά με την πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προϋποθέσεις που ο ίδιος υπογράμμισε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι μετά τη συζήτηση στην ΚΟ το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές του να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Όσον αφορά την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ξεπέρασε ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες επαναφέροντας τη συζήτηση στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα του κόσμου.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα. Οι μεγάλοι σκόπελοι για την κυβέρνηση είναι τρεις: η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε αν η συγκυβέρνηση θα καταφέρει να τους ξεπεράει.
Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η πρωτοβουλία για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα την εκδηλώσει όταν το κόμμα θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.