- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεωργιάδης: Υπάρχει ποινικό θέμα με τις διακοπές Τσίπρα
«Η λέξη ‘υποκρισία’ έχει χάσει κάθε νόημα»
«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό», εάν το ταξίδι με τη θαλαμηγό δεν είναι δηλωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου ήταν παράνομες εάν δεν καταγράφηκαν στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.
Στον απόηχο της αποκάλυψης πως το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του παραθέρισαν για μία εβδομάδα στο Ιόνιο Πέλαγος με το πλοίο «Odyssey», ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ.
Εκτίμησε πως κανονικά η μίσθωση τέτοιας θαλαμηγού για επτά ημέρες θα κόστιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ, και συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα έχει καταθέσει ψευδές «πόθεν έσχες» εάν δεν έχει το έχει περιλάβει ως τεκμαρτό στην δήλωση της περιουσίας του.
«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό», εάν το ταξίδι δεν είναι δηλωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσέθεσε πως εάν προκύψουν ανακρίβειες στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού θα πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη» ενέργεια που πρέπει να ελεγχθεί.
Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δέχεται δώρα από φίλους επιχειρηματίες ή εφοπλιστές, τόνισε, διευκρινίζοντας πως κανονικά στον Δυτικό κόσμο ο λαός γνωρίζει πού κάνουν διακοπές οι εκλεγμένοι ηγέτες.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα είναι υποκριτική και ηθικά κολάσιμη, καθότι την ίδια περίοδο ο πρωθυπουργός εκφωνούσε λόγους κατά της οικονομικής ελίτ της χώρας με αφορμή της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης.
«Η λέξη ‘υποκρισία’ έχει χάσει κάθε νόημα» με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε, συμπληρώνοντας ειρωνικά ότι προφανώς το «Odyssey» είναι «αριστερή θαλαμηγός» του λαού.
«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», δήλωσε χθες η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή.
«Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε», ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επιβεβαίωση από την κ. Παναγοπούλου για τις φωτογραφίες από τις διακοπές. «Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».
Πηγή: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.