Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: Εθνικά ανεύθυνη, θεσμικά ακραία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πράξη του συκοφάντη είναι άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53580-108854.jpg

Θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία επί της πρότασης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «ακραία και απροκάλυπτη υπονόμευση» της εθνικής ενότητας την ώρα που, όπως είπε, η διαπραγμάτευση με την τρόικα εισέρχεται στο πιο κρίσιμο στάδιό της και η χώρα παλεύει για την έξοδο από την κρίση, ενώ ετοιμάζεται και για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Η πρόταση δυσπιστίας, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, αποδεικνύει την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κ. Καμμένου αλλά και την «εξ αντικειμένου όσμωση» με τη Χρυσή Αυγή.

Η ομιλία κλιμακώθηκε με εκ νέου σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Η πράξη του συκοφάντη είναι άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο. Σας περιμένω να’ ρθείτε στη Βουλή για να μιλήσουμε για κίνητρα και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ελάτε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος στο θέμα αυτό».

Στη ΔΗΜΑΡ καταλόγισε την ευκολία «του ενδιάμεσου και αμφιρρέποντος λόγου», υπονοώντας τη δεδηλωμένη πρόθεση του κόμματος να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία.Επιπροσθέτως ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησε στη λογική των δύο πόλων και σημείωσε: «μόνο που δεν υπάρχουν δύο πόλοι. Υπάρχουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση».

«Όταν αναφέρεται στους πόλους καλά κάνει να συναριθμείται μαζί με την κυβέρνηση, αφού έτσι θέλει», του απάντησε ο Φ. Κουβέλης και πρόσθεσε «αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά».

Κ. Τ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.