- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στου κουφού την πόρτα...
Τι σημαίνει συνδικαλισμός στις μέρες μας;
• Να θεωρείς «νίκη του εργατικού κινήματος» τη διεξαγωγή πορείας υπό καταρρακτώδη βροχή, την ώρα που οι «άλλοι» την ματαιώνουν ελλείψει πλήθους. Οι «δικοί μας» έσκισαν τους «δικούς τους».
• Να βαφτίζεις γενική απεργία την κινητοποίηση ΜΕΡΟΥΣ του δημόσιου τομέα και μόνο. Γιατί στον ιδιωτικό... Οι τράπεζες λειτούργησαν κανονικά, μόνο τα πλοία έδεσαν στα λιμάνια, με την απεργία των ναυτεργατών. Έτερον ουδέν.
• Να λες ανερυθρίαστα, συνάδελφε, πως «παρέλυσε ο ιδιωτικός τομέας», την ώρα που όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις, εργοστάσια, καταστήματα άνοιξαν κανονικά.
• Να επιμένεις να κάνεις ακόμα και σήμερα χωριστές διαδηλώσεις, για να μη σβηστούν τα κομματικά σύνορα και «αποπροσανατολιστεί» ο κόσμος. Η λογική της παραταξιοποίησης δεν κλονίζεται με τίποτα.
• Να θεωρείς, παρ’ όλα αυτά, την 36η (!) γενική απεργία επιτυχημένη και να εξαγγέλεις την επόμενη.
• Να θεωρείς κορόιδα τους Πορτογάλους ή Ισπανούς εργαζόμενους που έχουν κάνει ελάχιστες γενικές απεργίες, αλλά όταν αυτές γίνονται, πραγματικά παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
• Να βρίσκονται τα συνδικάτα πιο αποδυναμωμένα από ποτέ και τους συνδικαλιστές στον κόσμο τους, με τους εργαζόμενους να τους γυρίζουν την πλάτη.
• Να έχει εξοστρακιστεί κάθε έννοια διαπραγμάτευσης-διαβούλευσης με την «τροικανή κυβέρνηση κατοχής». Αποτέλεσμα; Η γενική απεργία –ύστατο μέσο αντίδρασης των εργαζομένων– να έχει μετατραπεί σε «καθήκον του μήνα»...
• Να νιώθουν ανυπεράσπιστοι οι πιο αδύναμοι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο τομέα –βλέπε καθαρίστριες, φύλακες– που πετάγονται πρώτοι στο δρόμο κάθε φορά που η κυβέρνηση ζητεί οριζόντιες απολύσεις. Οι συνδικαλιστικές συντεχνίες όμως, παραδόξως, αντέχουν.
• Να απορρίπτουν οι συνδικαλιστικοί πατέρες απλές κινήσεις που θα έδιναν ζωή στο συνδικαλισμό, π.χ. να παίρνεται απόφαση για γενική απεργία με καθολική μυστική ψηφοφορία από τα μέλη των συνδικάτων.
Καλημέρα και καλή τύχη!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Η ανακοίνωση του Παρατηρητήριου fake news της Νέας Δημοκρατίας
Yποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα όφειλε να παραστεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου o πρωθυπουργός
Πώς αιτιολόγησε την απόφαση του
«Σε λίγα χρόνια η κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης
Οι λόγοι που επικαλούνται
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.