Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Παπανδρέου: Χαρισματικός και συμπαθής ο Αλέξης Τσίπρας

«Πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του '81»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Παπανδρέου
Γιώργος Παπανδρέου/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

«Συμπαθή» και «χαρισματικό» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους αναφορικά με την πολιτικές τους απόψεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε τη θέση ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά για συνεργασία το 2015 «και όχι να συμμαχήσει με την άκρα Δεξιά».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε πως «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να υπάρξει μόνο πάνω σε βαθιές αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση». Όπως είπε, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δείχνει τέτοια διάθεση», ενώ έκανε λόγο και για υπόγειες σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον Καραμανλισμό.

«Ο διάλογος πρέπει να έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας, να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος κι όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, παραπέμποντας για την περαιτέρω διαβούλευση μετά τις εκλογές, ενώ χαρακτήρισε «επιφανειακή» την πρόταση συνεργασίας που έκανε ο κ. Τσίπρας.

Το ΚΙΝΑΛ θα ενισχυθεί

Επεσήμανε, δε, ότι «πρώτη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του '81» και ασκώντας αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αντί να φτιάξει το κράτος υπέρ του πολίτη έδειξε δίψα για την εξουσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κεντροαριστερά δεν θα πρέπει να έχει στόχο την εξουσία αλλά την αλλαγή στην χώρα.

Τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενίσχυση της ενότητας του ΚΙΝΑΛ στο επικείμενο συνέδριο, ενώ υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει η δύναμη αναφοράς για την προοδευτική παράταξη, σημειώνοντας ότι η Δεξιά παραμένει στρατηγικός αντίπαλός του.

«Νομοτέλεια το Καστελόριζο»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την κυβερνητική του θητεία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το Καστελόριζο ήταν νομοτέλεια μετά την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Καραμανλή. Συμπαθής είναι. Την πολιτική του κατακρίνω όπως επίσης και αυτούς που επιχειρούν ακόμα και σήμερα να συγκαλύψουν αυτήν την πολιτική».

Και συμπλήρωσε: «Σηκώσαμε βάρος που δεν μας αναλογούσε στην κρίση. Βάλαμε τη χώρα πάνω από το κόμμα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε εμπειρία, λύσεις και βούληση να συγκρουστούμε με ό,τι προκάλεσε την κρίση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY